maandag 30 juli 2012

Introductie hockey is groot succes!


 De introductie van hockey door onze nieuwe vrijwilligers is een groot succes gebleken! De afgelopen drie weken hebben zij hockeyclinics gegeven in het township Imizamo Yethu en op een aantal basisscholen. De kinderen zijn zo enthousiast dat we ons serieus afvragen of hockey geen vaste sportactiviteit/project kan worden naast het volleybal, voetbal en zwemmen. Hopelijk zeggen de foto's genoeg...


 Foto: 21:28  ….. Eekel 2 has landed !!

Re-united, je moet er bij zijn geweest om het te begrijpen :)

Vandaag hard gewerkt tot het einde aan toe, 18:00 daarna snel naar huis wat eten en kanjers ophalen, Waanzinnige dag !. De hele dag de met een dikke glimlach rond gelopen. Vanochtend begonnen eerst met de laatste les op Observatory en de laatste meiden aangewezen voor toernooi daarna snel nog naar Houtbaai om een uurtje te praten met Lungile en om zijn rapport te bekijken. Had gisteren een vriendschapsverzoek op facebook van Lungile via de schoolcomputer :). We hadden ‘s avonds een pakket gekocht voor hem wat hij nodig voor school; goeie rekenmachine, passers, schriften, ego's etc. Ook zijn transport geregeld voor de komende 2 maanden naar school en afspraak met hem gemaakt dat hij er voor gaat en dat ik bij een goed rapport (sept) de volgende maanden ook ga regelen voor hem. Goed besproken met Kevin, onze lokale held, die verbonden is met de organisatie van Carine. Want geven is niet moeilijk; het moet zin hebben, uitgevoerd worden, aansluiten bij totale situatie en vooral ze moeten er wat voor doen.

Stay focussed Lungile, stay focussed; your dream, your life, your decisions ! 
 
Daarna de kinderen opgehaald uit de township om naar toernooi te gaan, we hadden gewoon iedereen (!). Bijzonder want ze zijn echt zo ongrijpbaar als wat en worden met de dag geleefd zelfs Christopher die huisarrest omdat ie blijkbaar gestolen had was uit zijn geslopen om mee te gaan. Op Morgonson zaten de toeschouwers al te wachten, limonade, honderd sinaasappelen, prijzen, zonnetje erbij dus meteen aan de bak om iedereen een tenue passen. Af en toe wat groot maar we hadden precies genoeg mee voor iedereen hoewel ik me eigen tenue wel heb moet weggeven (daar gaat mijn handtekening van de aanvoerder van Nederlands elftal) maar dit meisje heeft wel moeten beloven door te gaan tot het Nationale elftal.  Wat waren ze blij dat ze de tenues mochten houden … Daarna praatje voor iedereen; fairplay, safety, be a team and energy. Klaar voor de eerste wedstrijd !







Foto: Wat speelde ze goed, let op de mooie push :)




Foto: En de meiden van grade 5:
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten