donderdag 5 september 2013

LEES meer over sponsorproject Registration Fee Fund




Deze maand september is een drukke en hectische maand voor de Grade 12 leerlingen van de middelbare school in Zuid Afrika. Dit is hun laatste school semester voordat hun examens beginnen en ze moeten zich inschrijven voor een vervolg opleiding, een universiteit of een college. Dit is iets waar de meeste leerlingen nog niet over nagedacht hebben tot afgelopen maand. Veel leerlingen komen dan ook naar het Learner Support Centre met de vraag, ik wil doctor worden, wat nu? Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden en de meeste vallen af door hun vakkenpakket dat niet aansluit of hun cijfers echt veel te laag zijn. Na wat gesprekken komen we vaak op een studie die beter bij ze past en vullen we samen het inschrijfformulier in. 
 
volunteer Henrike doing career guidance in the LSC
Je inschrijven bij een universiteit of college kost ongeveer 100 – 120 rand per student afhankelijk van de studie, dit is erg veel geld voor de meeste. Hierdoor schrijven veel studenten zich maar bij een school in, wat de kans ontzettend klein maakt dat ze daadwerkelijk toegelaten worden. Er zijn zo ontzettend veel leerlingen die zich inschrijven dat voor de populaire studies de universiteiten hun leerlingen kunnen kiezen. 
The special career guidance cupboard

Risette, our Life Skills coordinator at work

Om zeker te weten dat de gemotiveerde studenten, die vaak naar het LSC komen voor bijlessen, huiswerk of extra cursussen een goede kans maken, kunnen de leerlingen een aanvraag bij Teachers For Africa Foundation doen om hun inschrijfgeld vergoed te krijgen. Hier moeten ze een formulier voor invullen en een handtekening van een leraar, hoofd van de school en een naschoolse begeleider hebben. Eens per week rijd ik naar de universiteit om daar de inschrijfprocedure voor ze af te ronden. Ik betaal het inschrijfgeld (dat gesponsord is) en lever de formulieren in op de juiste plek, zodat de leerlingen allemaal zeker weten dat het op de juiste plek terecht is gekomen en dat het niet ‘verloren’ gaat in de post.
De volgende stap is hopen dat sommige ook daadwerkelijk toegelaten worden en dan begint de volgende uitdaging…. Een beurs vinden. 

Risette
Project Leader Life Skills
Teachers for Africa Foundation

Geen opmerkingen:

Een reactie posten